Verdensrekord over Grønland

Skjermbilde 2014-12-11 kl. 23.34.10

Tre unge menn fra Snåsa satte seg som mål og gå over Grønlandsisen på rekordtid. Og det klarte de! Inntektene går til Marthe og Joralfs Hjelpefond for funksjonshemmede.

 

Ronny Andre Kjenstad, Ole Christian Kjenstad og Vegard Jørstad, alle 27 år, utgjør trioen Snåsagutan som i mai 2015 forserte isen over Grønland i håp om å klare en verdensrekord.

De tre er barndomskompiser og har idrettsbakgrunn. Alle tre var overbevist om at Grønlandsisen måtte være mulig å krysse på åtte dager og dermed knuse dagens rekord på åtte dager, ni timer og 30 minutter. Det ville medføre at guttene måtte gå minimum 75 km pr. dag for å komme seg gjennom den 600 km lange strekningen.

Gjennom sponsorpakker og muligheter for å kjøpe antall kilometer, genererte Snåsagutan inntekt til ekspedisjonen. Overskuddet på 180.000 kroner (!) går til Marthe og Joralfs Hjelpefond.

Styreleder i Marthe og Joralfs Hjelpefond, Alf Daniel Moen, kom med denne hilsenen til guttene torsdag 14. mai da det ble klart at de hadde klart verdensrekordforsøket:

“Marthe & Joralfs hjelpefond for funksjonshemmede vil gratulere Snåsagutan Vegard Jørstad og tvillingene Ole Christian og Ronny Andre Kjenstad på det hjerteligste med å ha satt verdensrekord ved å ha krysset Grønlandsisen på 7 dager 10 timer og 20 min.

En imponerende prestasjon og en fortjenstfull innsats der overskuddet av turen går til Marthe og Joralfs hjelpefondet for funksjonshemmede. Formålet med fondet er å bidra til at funksjonshemmede i alle aldre får muligheten til å ta del i friluftslivets gleder. Fondet deler ut pengestøtte hvert år til lag og organisasjoner som arrangerer friluftsopplevelser for funksjonshemmede.

Pengene fra «salget»på  500 kroner av hver kilometer som snåsagutan har tilbakelagt over Grønnlandsisen, skal øremerkes tilskudd til lag og organisasjoner eller enkeltpersoner som legger opp litt mer krevende turopplegg for funksjonshemmede i Snåsagutans ånd.

Gå inn på våre hjemmesider; www.hjelpefondet.no eller www.snasagutan.com og les mer om oss.
Vi gleder oss alle til at Snåsagutan kommer heim til Snåsa, og til den 11. juni på Snåsa Hotell, der Snåsagutan vil fortelle om opplevelsene fra turen over Grønlandsisen”.

På vegne av Hjelpefondet
Alf Daniel Moen, leder

Du kan følge Snåsagutan på Facebook og på Instagram.